Egyensúlytorna

Egyensúlytorna, elesésmegelőzés

 A megelőzés látszólag lehetetlennek tűnik, hiszen az esetek többségében egy pillanat műve, a baj. Azonban kis odafigyeléssel biztonságos környezetet alakíthatunk ki magunk körül.

Nemcsak időskorban, hanem számos kialakult állapotunkban bizonyos pszichés állapotok vagy esetleg megváltozott fizikális állapotunk következtében akár instabilak is lehetünk. Ezért nem meglepő, hogy a sérülések jelentős hányadát okozzák az ezekből az okokból bekövetkező esések. Ahelyett, hogy még inkább félnénk az eleséstől és esetleg korlátoznánk a mozgásunkat, érdemes a megelőzésre fektetni a hangsúlyt.A foglalkozás során törekszünk a stabilitás kialakítására, illetve fejlesztésére,leginkább a prevencióra,ehhez különféle instabil eszközöket fejlesztő állomásokat, erősítő szereket használunk.

Az egyensúly mellett a koordináció fejlesztése is nagyon fontos és nélkülözhetetlen egyes sportok gyakorlásánál is és a mindennapi tevékenységeink során. Ezen képességek fejlesztése a megfelelő eszközök és gyakorlatok segítségével könnyedén kivitelezhető. Az egyensúlyért felelős receptorok és izmok fejleszthetőek, amelyekkel növelhető a test stabilitása, így csökkenthető az elesés és a ficam kockázata. Az egyensúly fejlesztésével javul a teljesítmény, csökken a sérülés veszélye és optimálisak lesznek az elvégzett gyakorlatok. Az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatok segítik az izmok erősítését és a reakció javulását.

A stabilitás, koordináció és egyensúly javítása érdekében rendszeres fizikai gyakorlasra van szükség.

Küldj üzenetet számomra!